Onderhoud & garantie

Garantie

Bear
Op de handgemaakte tassen, portemonnees, accessoires en kleine lederwaren van Bear zit één jaar garantie indien er goed met de producten wordt omgegaan. Slijtage van vachten, slijtage van voeringen en andere door verkeerd gebruik veroorzaakte gebreken, die de verkopende partij niet te verwijten zijn, vallen niet onder de garantie. Bear en BEARLifestyle.nl zijn niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen. Denk hierbij aan het afgeven van tassen aan kleding.

New Rebels
Op de tassen van New Rebels zit één jaar garantie indien er goed met de producten wordt omgegaan. Slijtage van voeringen, kapotte ritsen en andere door verkeerd gebruik veroorzaakte gebreken, die de verkopende partij niet te verwijten zijn, vallen niet onder de garantie. New Rebels en BEARLifestyle.nl zijn niet aansprakelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen.


Onderhoud & verzorging 

Leer is een natuurproduct
Alle leren producten bij BEARLifestyle.nl zijn gemaakt van hoog kwaliteitsleder dat wel vier keer zo sterk is als textiel. Echter is en blijft leer een natuurproduct. Een tas en portemonnee gaan elke dag mee door weer en wind en hebben veel te verduren. Na verloop van tijd zullen de lederwaren daarom gebruikssporen oplopen. Door gebruik en invloeden van het weer kan het leer wat donkerder of juist lichter worden. Ook is leer gevoelig voor kleine krasjes en vlekjes. Daarnaast is het zo dat een tas, riem of portemonnee van leer in het begin stug en stijf kan aanvoelen. In het gebruik zal dit vanzelf soepeler worden en wordt het alleen maar mooier. Je zult zien dat het leer als het ware gaat leven.

Elk leren product is uniek
Doordat leer een natuurproduct is, zal het leer van twee producten nooit identiek zijn. Leer wordt gemaakt van dierenhuiden. Zo’n dier loopt door weer en wind, door het gras en langs doornstruiken, wordt gebeten door insecten en schuurt zich wel eens tegen een hek om even lekker te krabben. Dit zie je terug in de huid en dus ook in het leer waar jouw tas of portemonnee van gemaakt is. Dit is juist de charme van een echt leren product; het maakt jouw tas, portemonnee en meer uniek.

Leer kan afgeven
Net zoals een nieuwe bank kan afgeven, gebeurt dit soms ook met het leer van onze tassen en portemonnees. Met name geolied leer en leer met felle kleuren zijn hier gevoelig voor. Op lichte kleding is het dus mogelijk dat een tas of portemonnee wat sporen achterlaat. Last van een afgevend product? Gebruik dan een droge (oude) doek en wrijf het er zachtjes en voorzichtig uit. Een protectie spray kan helpen bij het voorkomen van vlekken in je kleding. 

Ritsen
Bij Bear producten wordt er gebruik gemaakt van kunststof ritsen en metalen ritsen. Metalen ritsen zijn sterker dan kunststof ritsen en hebben een langere levensduur. Daar tegenover staat dat metalen ritsen zwaarder zijn en vooral in het begin stroever kunnen lopen. Gaat de rits moeilijk open en dicht? Rasp met een kaars over de rits en deze zal soepeler lopen. Forceer een rits niet en trek niet door als de rits niet verder wil. Dan zal de rits en de voering van een tas of portemonnee minder snel kapot gaan.

Algemene verzorging

Een leren tas heeft weinig verzorging nodig. Gebruik en weersinvloeden zorgen ervoor dat het leer alleen maar mooier wordt en gaat leven. Wij raden aan je tas 1 à 2 keer per jaar schoon te wrijven met een droge tot licht vochtige schone doek.

Vlekken kun je het beste behandelen door met een droge tot licht vochtige doek de vlek op te deppen. Wrijven of boenen kan ervoor zorgen dat je de vlek in het leer boent of dat de vlek groter wordt, vooral bij vetvlekken is dit het geval. Gebruik nooit sterk chemische of hardnekkige schoonmaakmiddelen op leren producten om een vlek schoon te maken.

Wil je je tas of portemonnee extra beschermen tegen regen, wind en gebruikssporen en ervoor zorgen dat het zo lang mogelijk mee gaat? Dan kun je gebruik maken van leer protectie producten.

Leer protectie spray
Leerspray beschermt het leer tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Leerspray bestaat voor verschillende leersoorten, kijk daarom goed op de verpakking of je de juiste spray gebruikt op de leersoort van je tas. Bij het gebruik van leerspray is het belangrijk om het licht over de tas of portemonnee te sprayen, waarbij je een afstand van 20 à 30 cm aanhoudt (of zoals vermeld op de verpakking). Laat het vervolgens een nachtje goed drogen. Leerspray bestaat in transparante en gekleurde varianten, wij raden aan om een transparante spray te gebruiken, zodat er geen kleurverschil ontstaat. Wij hebben vier verschillende verzorgingsproducten, waaronder sprays:

 1. Clean
  De cleaner uit de For My Bags Only collectie van Collonil, het exclusieve gebruiksklare schuim met hoge reinigingskracht. Snel en eenvoudig aan te brengen op je favoriete leren tas of portemonnee. Voor alle producten van fijn en generfd glad leer, suède, nappa en antiek leer, evenals textiel en synthetische materialen. Voor meer informatie en de gebruiksaanwijzing klik hier.
 2. Care
  Net zoals de huid gehydrateerd moet worden om jong te blijven, geldt dit ook voor leer. De verzorgende lotion uit de For My Bags Only collectie van Collonil verzorgt, brengt hoogwaardig glad leer weer tot leven en beschermt tegelijkertijd het materiaal tegen vochtverlies. Je tas of portemonnee blijft bijzonder zacht en soepel dankzij de speciale samenstelling van de hoogwaardige ingrediënten. Voor meer informatie en de gebruiksaanwijzing klik hier.
 3. Protect
  De beschermende spray uit de For My Bags Only collectie van Collonil biedt een hoogwaardige bescherming aan je favoriete tas of portemonnee Voor alle producten van fijn en generfd glad leer, suède, nappa en antiek leer, evenals textiel en synthetische materialen. Beschermt en verzorgt diepgeworteld vuil en vocht, heeft een materiaal verzorgende werking en verfrist de kleuren. Voor meer informatie en de gebruiksaanwijzing klik hier.
 4. Clean set
  Deze exclusieve Cleaning Set uit de For My Bags Only collectie van Collonil bestaat uit een hoogwaardige Microclean handschoen voor de Care verzorgingslotion, een reinigingsspons voor het aanbrengen van het Clean foam, een cleaner (handig reinigingsblokje) voor alle suède materialen en een cleaner voor gladde leermaterialen. Voor meer informatie en de gebruiksaanwijzing klik hier.

Leerwas
Leerwas beschermt het leer tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Leerwas is vergelijkbaar met leerspray, maar dan in smeerbare vorm. Leerwas bestaat in transparante en gekleurde varianten, wij raden aan om een transparante was te gebruiken, zodat er geen kleurverschil ontstaat.

Leervet/leerolie
Als het leer droog aanvoelt en/of je de kleur van het product wilt laten herleven, kun je deze invetten met leervet. Leervet bestaat in transparante en gekleurde varianten, wij raden aan om een transparant vet te gebruiken, zodat er geen kleurverschil ontstaat. Wees zuinig in het gebruik van leervet. Te veel leervet kan de producten te zacht maken, waardoor ze hun vorm verliezen.

 

Verzorging per leersoort

Glad leer - Basic, FR, Andora & Roma collectie
Producten van glad, geverfd leer hebben weinig onderhoud nodig. De tassen en portemonnees zijn gemaakt van een gesloten leer met een effen glanzende of matte look. Wij raden aan de producten één of twee keer per jaar schoon te wrijven met een droge tot licht vochtige doek. Indien je de kleur van je tas of portemonnee wilt laten herleven of uitgedroogde plekken wilt opfrissen, kun je het beste het product licht behandelen met leervet.

Gewassen leer - Cow-Lavato & Milano-Justo collectie
Producten van glad, geverfd leer hebben weinig onderhoud nodig. De tassen en portemonnees zijn gemaakt van een open leer met een gewolkte vintage look. Wij raden aan de producten één of twee keer per jaar schoon te wrijven met een droge tot licht vochtige doek. Indien je de kleur van je tas of portemonnee wilt laten herleven of uitgedroogde plekken wilt opfrissen, kun je het beste het product licht behandelen met leervet.

Gewaxt leer - Callisto-Pelle collectie
Producten van gewaxt leer hebben weinig onderhoud nodig. De tassen en portemonnees zijn gemaakt van een open effen gekleurd leer dat is afgewerkt met een lichte waslaag. Wij raden aan de producten één of twee keer per jaar schoon te wrijven met een droge tot licht vochtige doek. Indien je de kleur van je tas of portemonnee wilt laten herleven of uitgedroogde plekken wilt opfrissen, kun je het beste het product licht behandelen met leervet.

Geolied leer - Dark Nature, Vegas en By Maaike collectie
Producten van geolied leer hebben weinig aandacht nodig, aangezien het leer al voorzien is van een oliebehandeling. In het begin voelt dit leer enorm stijf aan, maar na verloop van tijd wordt het soepeler en krijgt het een eigen look. Dit leer gaat als het ware leven en wordt het mooiste als je het gewoon met rust laat. Grote vlekken kun je het beste behandelen met een droge tot licht vochtige doek.

Leer met vacht - Cow collectie
Bij sommige producten is ervoor gekozen om de vacht aan het leer te laten zitten. Het resultaat is een tas of portemonnee met een heerlijk zacht koeienvachtje. Geen enkel product is hetzelfde door de verschillende vachttekeningen. In het gebruik kan deze koeienvacht slijten en bij hevige wrijving kunnen er zelfs kale plekken ontstaan. Om dit te voorkomen, raden wij je aan om de vacht in te sprayen met een protectie spray en om de vacht zo min mogelijk bloot te stellen aan wrijving. Kortom, een tas of portemonnee met vacht niet andersom dragen waardoor de huid tegen kleding schuurt. Heb je een vlek op de vacht? Maak het dan met een vochtige doek voorzichtig schoon. Gebruik geen chemicaliën of andere agressieve middelen en vet de vacht niet in, dat werkt alleen maar averechts.

(!) Weet je na het lezen van dit artikel niet zeker wat je moet doen? Heb je een tas of portemonnee waarvan je niet zeker weet hoe je deze het beste kunt onderhouden? Zit er een vlek in je tas en weet je niet zeker wat je moet doen? Neem dan contact op met het hoofdkantoor in Nijmegen, zij helpen je graag verder.