Wat betekent RFID-bescherming?

Wat betekent RFID-bescherming?

Je ziet vast wel eens het woordje 'RFID-bescherming' voorbijkomen als je op zoek bent naar een portemonnee. Maar wat betekent dit nou precies?

De afkorting 'RFID' staat voor Radio-frequency identification. Dit is een technologie waarmee van een afstand informatie kan worden opgeslagen in objecten met behulp van een chip. 

Door deze chip kun je bijvoorbeeld contactloos betalen en met een OV-chipkaart reizen. Super handig en makkelijk natuurlijk, maar helaas zitten er ook gevaren aan. Zo kunnen dieven bijvoorbeeld je persoonlijke gegevens stelen door je OV-chipkaart, pinpas of identiteitsbewijs te scannen, oftewel skimmen genoemd. Via deze manier kunnen dieven bijvoorbeeld betalen vanuit jouw pinpas of geld van jouw rekening afhalen. Het is onmogelijk om er dan achter te komen wie de criminelen zijn. 

Om dit allemaal te voorkomen, hebben (bijna) al onze portemonnees RFID-bescherming. Dit blokkeert de radiogolven, die voortkomen uit de RFID techniek. Hierdoor hebben criminelen geen kans om je gegevens te stelen of ongemerkt geld van je rekening af te halen. 

Dus wil jij jouw pasjes veilig kunnen opbergen en criminelen op afstand houden? Dan adviseren wij een portemonnee met RFID-bescherming. Gelukkig hebben wij genoeg portemonnees met RFID-bescherming. Je shopt ze hier.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Volgende lezen

Hoe kort je een riem in?

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.